Lad kokken blive inspireret
Selv om man holder af at lave mad og gerne gør det dag efter dag, så kan det som hjemmekok være inspirerende at komme ud at se og prøve noget nyt. At rejse til andre verdensdel giver input til et helt nyt menukort derhjemme, og både øjnene og smagsløgene får sig en på opleveren.
Selv om man kan lide at hjemmekokkerere, så kan det også være dejligt afslappende at komme ud og spise. Ikke altid at skulle være den, der handler ind, tilbereder mad og rydder op bagefter. Men bare at kunne sætte sig ned og nyde maden i ro og fred. Det kan være en givende oplevelse for mange hjemmekokke, hvis batterier kunne trænge til at blive ladet op.
Der er selvfølgelig også risikoen for, at det giver rod i hjemmemenuen. Hvis resten af hustanden er vant til de samme 7 retter, og hjemmekokken pludselig kommer hjem og præsenterer noget nyt i en hel anden boldgade. Det kan give ramaskrig i én familie og glædelig overraskelse i en anden.