Uanset hvilken type af forretning du driver, så er det ekstremt vigtigt at du har sikret din virksomheds data. Det er bare ikke nok længere at man i ny og næ lige brænder en kopi af de vigtigste over på en CD-rom eller på en ekstern harddisk. For det første fordi, at den dag man så skal bruge sin sikkerhedskopi, så er det garanteret længe siden man sidst har lavet en, eller også så virker den måske ikke fordi man aldrig har fået lavet en test af om kopien egentlig dur til noget.
I dag har alle virksomheder vigtige data på mange forskellige systemer, uanset om man lige tænker over det eller ej. Men man har formentlig som minimum et bogførings system hvor man har sin kundedatabase, og som kan skrive regninger til kunderne og alt det andet der relaterer sig til den løbende forretning med både kunder og leverandører. Herudover er der heller ikke mange der ikke har en eller flere e-mail konti, og disse indeholder ofte rigtig vigtig kommunikation med kunder og leverandører og derfor er det naturligvis vigtigt at disse kan findes frem hvis der opstår tvister.

Beskyt dig med hosting

Hosting betyder egentlig bare at du lader andre om at eje og drive de servere der rummer dine forretningskritiske data. Næsten alle virksomheder, og private, har faktisk allerede Webhosting af deres hjemmesider og derfor er det måske ikke så fremmed at lægge flere funktioner ud til en partner. Webhosting er så almindeligt fordi man ligesom bare tager det med som en del af pakken når man opretter en hjemmeside, alle ved også godt at det er vigtigt at ens hjemmeside ALTID er tilgængelig og også derfor er Webhosting et logisk valg til hjemmesiden.

En anden og lidt mere radikal løsning er en egentlig it outsourcing hvor man lægger al drift af virksomhedens it udstyr ud til en partner. Det smarte ved en it outsourcing er at man kan koncentrere sig om virksomhedens kerneforretning og så lade andre tage sig af it ustyret.