Står du også og skal købe ny eller brugt bil, er der, især ved køb af brugt bil, ting du skal være opmærksom på. I denne artikel får du råd og vejledning til, hvordan du begår dig i brugtvognsjunglen.

Forbered og undersøg

For det første er det altid en god idé at undersøge markedet først. Find ud af hvilke typiske fejl der findes hos de forskellige bilmærker, så du kan danne dig et overblik over, om bilen på sigt kan gå hen og blive en dyr investering alene i mekanikerregninger. Selvom en bil er nysynet, er dette langt fra ensbetydende med, at bilen er fri for fejl, og derfor anbefales det at tage bilen man har i udkig forbi en mekaniker, som kan gennemgå bilen for fejl og mangler. Navnlig hvis du køber bilen privat i stedet for hos en bilforhandler, hvor du får garanti mv,

Ny vogn eller brugt bil

Når først du har fundet ud af, hvilket mærke din kommende bil skal have, skal du finde ud af, om bilen skal købes privat, eller via en bilforhandler. Fordelen ved at købe privat er, at det ofte er billigere, men der har du ingen garanti på samme måde, som du har hos de fleste bilforhandlere. En bilforhandler kan også hjælpe dig med alt det praktiske i forhold til nummerplader, eventuel finansiering samt registrering og nummerplade, så du får leveret en bil der ikke alene er køreklar, men hvor også alt papirarbejdet er gjort for dig.

Alt i alt handler det om at se sig for, når man skal ud og investere i en bil. Ingen ønsker at købe en bil, som allerede har en masse fejl og mangler, og selvom fremtidige fejl på bilen, naturligvis aldrig kan garanteres som noget, der kan undgåes, gør man som kunde klogt i at se sig for, rådføre sig med eksperterne, og lade være med at gå ud og impulskøbe noget så stort som en bil. Uanset om det er en ny eller brugt. Det kan blive dyre penge.