Hvis man skal holde fest, eller blot hygge sig i weekenden er en lækker cocktail en god ide. Det er dog svært at selv lave en lige så god cocktail som man vil kunne få på en restaurant eller i byen, hvis man ikke har nogen erfaring med at lave cocktails. At lave den/de perfekte cocktails kræver god træning, derudover kræver det også en vis form for viden inden for bartender verden. Heldigvis findes der forskellige kurser hvor det er muligt at kunne lær at lave cocktails som dem man får i byen eller på restauranter eller cafeer.

Minikurset i at lave den perekte cocktail giver dig en masse viden og erfaring inden for de grundlæggende regler, men også at man lærer de forskellige bartending teknikker, f.eks. med at få skum på cocktails og hvordan man shaker en cocktail korrekt. Derudover får man fra kurset også en masse opskrifter i forskellige niveauer. Derved lærer man at lave alt lige fra den perfekte Gin & Tonic til mere avancerede cocktails som Sours. Man lærer på kurset også om hvordan man kan sammensætte flere balancerede cocktails og derved selv begynde at skabe sine egne custom cocktails, som endda smager godt.

Efter kurset modtager man et bevis på at man er blevet PrivateBar certificeret Bartender, hvilket også pynter på cv’et hvis man vil søge arbejde i restaurations branchen. Lige meget hvilket formål du har med kurset er det sikkert at ens evner til at lave cocktails vil blive forbedret med et bartender kursus.