Positivitet ændrer ikke blot indholdet af vores tanker. Det ændrer også vores udsyn og åbner vores grænser, så vi ser flere muligheder og dermed er bedre til at løse problemer. Hvor ofte oplever vi, at det er hende den pessimistiske fejlfinder fra it, som kommer med nye innovative ideer eller udfordrer status quo? Nej vel. I stedet støbes disse ideer af optimisterne, der fulde af energi og glæde, søsætter den ene ide efter den anden.

Blomster vender sig mod sollyset for at suge maksimal næring til sig. Dagliljer springer tilmed ud når de første solstråler rammer dem. Til gengæld visner de, når mørket falder på. Det samme gør vi mennesker. Når vi fyldes af positive tanker og følelser, åbnes vores sind. Vi bliver mere kreative, visionære og ser muligheder frem for begrænsninger. Men det er kun midlertidigt. På modsat vis lukker vi til og får skyklapper på, når vi overmandes af negative tanker. Denne cyklus kan udfolde sig i det uendelige, i takt med at følelserne strømmer igennem os.

Når vi er præget af negativitet, mister vi overblikket og kan ikke se det store billede. Vi kan kun se problemer lige foran os. Når vi er positive, åbnes vores syn, vi får overblik og kan se muligheder. Faktisk kan vi se både skoven og træerne.