Sommertid er en sjov tid

Selvom der er lang tid til sommer, så er sommerens dejlige lys og solskin altså allerede tiltrængt. Der er ikke noget bedre end at se solen stå op mens man spiser morgenmad, og ikke mindst se solen gå ned over en kop kaffe om aftenen. Men solen kan altså også komme i vejen for mange daglige og festlige aktiviteter. Derfor er det ret fedt at have gode solide gardiner, som kan lukke solen og varmen ude når det er nødvendigt. Hvis man har et hus med en fed solvendt terasse, men godt kan lide at spise frokost ude, så er et par markiser måske sagen. Sådan et par markiser, eller måske bare en enkelt, kan hjælpe med at skygge for solen, så man kan holde ud at sidde ude midt på dagen, selvom solen står højt på himlen.

Hvis man i stedet er taget på stranden for at nyde solen, så er et solsejl måske en bedre løsning. Det er transportabelt og derfor nemmere at have med på farten. Det er også smart med et solsejl når man har en campingvogn eller er på telttur. Det er bare så irriterende når man får solen i øjnene, og det er heller ikke særligt fedt altid at have solbriller på så man får hvide ringe omkring øjnene, når nu det ser så pænt med en solbrun kulør.
Et stort eller lille solsejl kan også bruges på festivaller hvor man gerne vil afskærme ind til naboen, når man i forvejen bor lidt tæt.
Selvom man bor i etageejendom, så er det smart med gardiner, for de kan udover at skærme ind til nabobygningerne, også holde varmen ude på de solrige sommerdage. Gardiner giver også en superhyggeligt stemning om vinteren, hvor man kan lukke de kedelige grå efterårsdage ude, og sidde inde med nedrullede gardiner og tændte stearinglys. Det er også smart til en forårsdag hvor man gerne vil se film, men hvor det er alt for lyst til at se fjernsynet ordentligt.