×

Miljøvenlige energiløsninger

Miljøvenlige energiløsninger

Fokus på bæredygtighed

Der er en række faresignaler, der indikerer at den nuværende samfundsudvikling indebærer trusler imod mulighederne at fremtidige generationer vil leve et liv, som er så godt og rigt, som det liv vi på nuværende tidspunkt lever. Faresignalerne kommer fra klimaforandringer, udtømmelse af naturresourcer, forurening, tab af natur og biodiversitet m.m. Derfor skal der være mere fokus på bæredygtighed, og vi skal alle arbejde sammen mod målet at sikre vore fremtidige generationer, om at realisere et godt og rigt liv.

Vælg energivenlige løsninger

Man kan gøre en forskel, når det gælder om at skåne miljøet ved at vælge mere energivenlige løsninger. Man kan f.eks. vælge jordvarme som en energiløsning! Konceptet er således at varmepumper skal vælges som individuelle energiløsninger. Varmepumper er meget miljøvenlige i forhold til f.eks. oliefyr. Oliefyr er en stor belastning for miljøet og udledningen af CO2. Derfor kan man skåne miljøet ved at vælge varmepumper som energiløsning. Med varmepumper udnyttes solen som vedvarende energikilde. Dens energi (jordvarme eller luft til vand varmepumpe; alt efter hvilken varmepumpe man vælger) giver masser af gratis energi og varme. Man kan også spare en del penge ved at have varmepumpe som en vedvarende energikilde. Man kan opnå besparelser op til 71 %. Det kan godt være at man skal investere mange penge til at starte med, men det betaler sig på sigt. Når man har betalt det af, er energien ganske gratis. Den gennemsnitlige tilbagebetalingstid på jordvarme som energiløsning er ofte mindre end 5 år. Sådan et anlæg kan producere gratis energi i 20 år – så der er en del gratis energi, som man kan få, og en del penge man kan spare!

Forskellige løsninger med varmepumper

Der findes forskellige varmepumper, som giver forskellige løsninger. Der er jordvarme, og så er der luft til vand varmepumpe. Man kan læse om energiløsninger inden for jordvarme eller luft til vand varmepumpe her: http://www.klimadan.dk/privat/varmepumper